keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Motivaatiota etsimässä....

Pakkaset paukkuu ja putket pölyttyvät varastossa. Tulipa sentään Magellanin Pilvet nähtyä toistamiseen tämän vuoden puolella Malesia-Indonesia retkellä. Paikkana oli pieni Amedin kylä koillis-Balilla. Mahtava paikka! Havaitsin mm. suoraan pään päällä olleen puolikkaan Kuun ympärillä 22 asteen halorenkaan samaan aikaan kun olin snorklaamassa taskulampun valossa koralleilla. Aikamoinen kontrasti ala- ja yläpuolisen maailman välillä. Samoihin aikoihin Aurinko oli suoraan zeniitissä keskipäivällä, tämäkin oli uusi kokemus, sillä Ausseissa jäätiin zeniitistä muutamia asteita. Reissun kuvia löytyy osoitteista http://iiro.galleria.fi/kuvat/Malesia-Singapore-Bali+2010/ ja http://www.panoramio.com/user/1459881/.

Nettisivut ovat uudistuksen alla, tosin vasta alkuvaiheessa. Tarkoituksena on siirtää havaintodata SQL-tietokantaan ja rakentaa sivut sen ympärille. Myös kohteiden tiedot tulevat samaan kantaan, joten havaintoja voi hakea ja järjestellä monin eri kriteerein. Saapa nähdä milloin pääsee ensimmäistä versiota testaamaan. Tietokannan rakentaminen on varsin yksinkertaista ja datankin saan suoraan deepsky-archiven kannasta. Kohdeluetteloiden tiedot ovat julkisia, joten nekin saa suht vaivattomasti tietokantaan....mutta paljon on vettä Vuoksessa virrannut ennen kuin sivut ovat valmiit.

Törmäsin netissä jälleen mielenkiintoinen printattavaa tähtikartastoon: http://www.deepskywatch.com/deepsky-atlas.html
Se sopinee hyvin pienemmille putkille, kun kohteita ei ole liikaa. Lisäksi karttalehdet vaikuttavat varsin selkeiltä verrattuna esimerkisi TriAtlakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti